martes, 6 de octubre de 2009

LLOCS DE TREBALL PER A PERSONAS AMB DISCAPACITATS. ( CET)

Amigues i amics, en temps de crisis ens ocupem de totes les persones i col-lectius, que
han perdut el lloc de treball y tambe per que no o perdin. En el cas de les personas amb discapacitasts, el Grup Parlamentari Socialista al Congres ha presentat una proposicio no de lley per tal de que els Centres Especials de Ocupacio que som empresas que tenen com objectiu proporcionar als treballadors amb discapacitats de llosc de treball productiu i remunerat, adecuat a les seves características personals i que els faciliti la seva integracio laboral en el mercat ordinari de treball. Aquets centres constituexen un instrument clau per a conseguir la integración social de les persones amb discapacitats. Proba d´aixo es que el número de treballadors AMB discapacitats que sa beneficiat dels Centres Especials de Ocupacio aixi crescut de manera continuada y, de hecho, se ha duplicado en los ultimos años. En el año 1999 habia 25.800 personas acollidas a aquestas mesuras, i a l´any 2008 els beneficiaris van ser 51.400.
La iniciativa que a Sigut recolsada Per tots els grups parlamentaris propasa “ impulsar la revisio de la cuantia del cost salarial subvencionat par als lloc de treball ocupats Per personas amb discapacitats en Centres Espacials de Ocupacio, en el marc de la tramitacio Parlamentaria del Proyecte de llei de mesures urgents Per a el manteniment i el foment de la ocupacio i la proteccio de les personas desocupades”, aixi com “impulsar tambe aqueixes altres mesures necesaries Per garantir la viabilitat i el desenvolupament de la ocupacio protegida”, y “otorgar, en el diseign de aquestas acuacions, una consideracio especial a les persones amb discapacitat severa.Tambe contempla l´impuls per a que a la major brevetat posible, en el marc de le orientación de la Llei General de la Seguretat Social, se estudiin les mesures necesaries per a facilitar el acces de les personas amb discapacitats a les prestacións Per incapacitat permanente cuan sobrevinguin aquesta contingencia amb posterioritat a la seva contractació per un Centre Especial de Ocupacio y que es desenvulupi reglamentariamente el acces a la jubilacio anticipada de treballadors amb discapacitats, en el macr de les previsions recollidas en la llei 40/2007 de mesures en materia de Seguretat Social.
Crec que sa posat de manifest la necesitat de realitzar un esfors per intensificar el recolçament que des-de els poders publics, es dona als Centre Especials de Ocupacio, Per a fomentar que segueixin desenvolupan la seua feina de integracio de les personas amb discapacitats i evitar la destruccio de ocupacio protegida. Son empresas que no escapan a la crisis i que estamos dispuestos a recolsar Per evitar la perdua de ocupacio
Per acabar crec necesari recodar el compromis i l´impuls donat desde el Gober de J. Luis R. Zapatero a les politiques de la discapacitat, que sa materializat en la aprobacio de importans mesures com la Estrategia global de acció para el empleo de les persones amb discapacitats 2008/2012- aprobatda en Setembre de 2008, amb un presupost de 3.700 mil-lions de euros, i el III Plan de Accio Per a les persones amb discapacitats, dotat amb 2.500 mil-lions de euros Per l´nay 2009, aixi com la distribucio de 40.500.700 m de euros Per la insercio de persones amb discapacitats en Centres Especials de Ocupacio, y de 4.400.000m de euros Per a la promocio de la actividad de cooperatives i societats laborals gestionades Per las Comunitats Autonomas.
Amb aquestes mesuras apliquen el principi de justicia social que en moments tan critics com el que estem patim, amb un sector tan importan Per la cohesio social de la nostre societat.

1 comentario:

Salvatorix dijo...

Bien Muñoz, esto si que es politica social, venga compañero animo !!!