viernes, 29 de septiembre de 2006

Segon Forum PRODEP

Notícia procedent de:canal-h.net/ràdio Hospitalet.

Més de 150 professionals, tècnics i càrrecs polítics relacionats amb l'àmbit de l'atenció a la dependència es reuneixen els dies 28 i 29 de setembre a L'Hospitalet per participar en el segon fòrum PRODEP, el Programa de Promoció de l'Autonomia Personal i l'Atenció a les Persones amb Dependències.
Un dels objectius principals d'aquest fòrum és mirar de trobar mecanismes que reforcin la coordinació entre l'atenció sanitària i els serveis socials, ja que les persones en situació de dependència, tant la gent gran com les persones discapacitades, necessiten d'una atenció integral.
Justament, aquest és l'objectiu del programa d'atenció domiciliària que es duu a terme a Collblanc-la Torrassa, i que presta serveis socials i de salut a un miler persones, un terç en situació d'alta dependència. Montse Palma, cap de negociat d'Atenció Social a la Gent Gran de l'Ajuntament, ha dit que l'objectiu d'aquest servei és garantir una bona coordinació per prestar un servei més acurat a les persones dependents.
Carme Llorens, adjunta del servei d'Imfermeria del CAP de la Torrassa, ha recordat que sovint les situacions de dependència social, sobretot de la gent gran, també porten associat un estat de salut delicat.
En la inauguració d'aquest fòrum del programa PRODEP, el regidor de Benestar Social i Família, José Vicente Muñoz, ha manifestat que la Llei d'Atenció a la Dependència, que ahir va entrar al Congrés, serà un gran pas endavant perquè permetrà millorar la protecció social de miler de persones i reforçarà els drets socials de la ciutadania.
Muñoz creu que la Llei de Dependència, que ha d'entrar en vigor l'u de gener de 2007, tindrà una funció essencial, ja que permetrà reforçar la protecció social de gairebé un milió i mig de persones a tot Espanya.
Muñoz també ha destacat que aquesta llei garantirà un dels drets de ciutadania més importants, ja que qualsevol ciutadà de qualsevol comunitat tindrà dret a un mateix nivell mínim de serveis socials.
Pel que fa a Catalunya, Muñoz ha recordat que la futura Llei de Serveis Socials i el projecte de l'Agència Catalana de la Dependència faran que a casa nostra estiguem per sobre de la mitjana espanyola en aquest àmbit.
José Vicente Muñoz confia que la Llei de la Dependència pugui ser una llei de consens, i que les objeccions plantejades per CiU per un possible conflicte de competències, es puguin solucionar en el tràmit parlamentari.
La segona jornada del fòrum del Programa d'Atenció a les Persones amb Dependències es farà demà a l'hospital de Bellvitge i comptarà amb la participació de la secretària d'Estat del Ministeri de Treball i Afers Socials, Amparo Valcarce; de la consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i de l'alcalde de L'Hospitalet, Celestino Corbacho.
Ràdio L’Hospitalet. 28/09/06
FUENTE: canal-h.net/ràdio Hospitalet

No hay comentarios: