viernes, 30 de junio de 2006

Montilla President!


L'executiva del Partit Socialista de Catalunya, de forma unànime ha decidit que el nom a presentar com a presidenciable per les properes eleccions al Parlament de Catalunya sigui José Montilla. Però, com encarem les properes eleccions autonòmiques?
El nou Estatut d'autonomia aprovat de forma incontestable en el passat referèndum, comporta necessàriament una profunda revisió de les estratègies polítiques en clau de “nou cicle”, de canvi que va més enllà del que han significat fins ara les successives eleccions al Parlament celebrades del 1980 ençà perquè que no sols implicarà l’elecció d’un nou President i d’un nou govern sinó que precisa de la definició d’una nova majoria, unes noves prioritats i un nou lideratge al voltant d’un pal de paller sòlid i amb vocació de futur.
Ha arribat el moment de centrar el màxim d’esforços per extreure el màxim rendiment del potencial de l’economia i la societat catalana. Hem vist com Madrid i la Comunitat Valenciana, impulsades de forma decidida en l’època d’Aznar, prenien un fort impuls mentre el sistema polític català s’instal·lava en derives endogàmiques i victimistes i el sistema econòmic no aconseguia massa sovint desempallegar-se del conformisme de l’anar fent.
L’aprovació del nou Estatut hauria de ser un revulsiu i obrir de veritat una nova etapa. Aquest hauria de ser l’objectiu del PSC.
Per altra banda, espero que el paper de CiU durant el període electoral no persegueixi la crispació ni l'enfrontament, exposem els nostres arguments polítics i que els ciutadans decideixin.
ARA, MONTILLA PRESIDENT!!!

martes, 20 de junio de 2006

Estatut, drets socials i Carme Figueras

Per primera vegada l’Estatut s’estableix un llistat de drets, deures i principis rectors, el que suposa definir el model de país que volem: un país avançat social i políticament, que pretén garantir el benestar del conjunt de la ciutadania des de tots els punts de vista.

Hi ha 21 articles que contemplen drets i deures.
- En l’àmbit civil:
Drets de les dones (art. 19)
Drets dels menors (art. 17)
Dret a viure amb dignitat el procés de la mort (art. 20)
- Drets en l’ámbit de les famílies (art. 16) "Totes les persones tenen dret a rebre prestacions socials i ajuts públics per a atendre les càrregues familiars". Crec que aquest article és un dels més importants dintre el nou Estatut d’Autonomia. El fet que totes les persones del nostre país puguin rebre prestacions socials i ajuts públics per a atendre les càrregues familiars, suposa una millora social sobre la que tots els ens públics ens hem de posar a treballar des d'ara mateix.

- En l’àmbit social, polític i de l’administració
- Drets i deures en l’àmbit de l’Educació (art. 21)
- Drets i deures en l’àmbit laboral (art. 25)
- Drets i deures en l’àmbit del medi ambient (art. 27)
- Drets i deures en l’àmbit polític i de l’administració (art. 29, 30 i 31)
- Drets i deures lingüístics

Estic segur que amb aquesta nova legislació sobre Drets Socials la nostra Consellera Carme Figueras podrà iniciar la millora social que tots somiem.

El Sí majoritari

El futur està servit, l'Estatut ha estat refrendat per tots aquells que han volgut fer servir el dret a votar, expressió màxima de la seva llibertat d'expressió.
El PP seguirà ordint trames, com exemple un botó: els predicadors de la COPE donen les seves instruccións i la direcció del PP les fan seves. Diuen que "ja sóm els balcans".
El poble de Catalunya els posarà al seu lloc una altre vegada.
Siguin quan siguin les eleccions, a ben segur que el President cumplirà la seva paraula, estem preparats per aconseguir la victòria, aquest serà el millor antídot contra la intrasigència de la dreta i dels seus portaveus mediàtics.

viernes, 16 de junio de 2006

l'Estatut de la Cultura


El nou Estatut d'Autonomia de Catalunya situa la cultura en el marc de drets i deures dels ciutadans i les ciutadanes. Reconeix l'accés a la cultura com un dret. Estableix el deure de preservar el patrimoni cultural (l'Estatut del 79 no ho contemplava).
El nou articulat estatutari obliga als poders públics a fomentar la creativitat artística i la conservació i difusió del patrimoni cultural, i a facilitar l'accés als béns i serveis culturals i al patrimoni cultural. l'Estatut del 79 tampoc ho contemplava.
També obliga a la Generalitat i als altres poders públics a vetllar pel coneixement i el manteniment de la memòria històrica de Catalunya, tot enumerant les competències en matèria de cultura per part de la Generalitat de Catalunya. Per tot això estem davant l'Estatut de la cultura, per tot això diumenge el món de la cultura té raons per dir Sí al nou Estatut d'Autonomia de Catalunya

jueves, 15 de junio de 2006

Estem en CAMPANYA

La campanya arriva a la seva recta final. Tot sembla indicar que el "SÍ" s'imposarà clarament al "NO". Però no volem perdre de vista la importància que té aquest referèndum i estarem en campanya fins el proper divendres a les 23.59. Explicant sense cap tipus de complexe tot allò que implica aquest nou Estatut d'Autonomia de Catalunya. "Sí" per moltes raons, però avui en destaco 10 que són clau:

1. Reconeixement de la identitat nacional de Catalunya
2. Major reconeixement per al català i més instruments per a la seva normalització
3. Drets, deures, i principis rectors
4. Incorpora noves figures institucionals i reforça d’altres ja presents
5. Incorpora el món local, li atorga més competències i posa les bases de la nova organització territorial de Catalunya
6. Introdueix novetats que signifiquen un clar aprofundiment democràtic
7. El poder judicial amplia les seves competències i potestats
8. Més competències
9. Major paper polític dins l’Estat, en la relació amb altres CCAA, a la Unió Europea i en l’acció exterior.
10. Millor finançament

Per tot això jo dic:

miércoles, 14 de junio de 2006

Renuncias y esfuerzo

Desde que comenzó la actual legislatura en el Parlament de Catalunya y se planteó la reforma del Estatut de 79, el Partido Popular, no ha escatimado ningún esfuerzo en desligitimar no sólo la propuesta de reforma, sino la discusión politica democrática.
Nuestro país no merece ser tratado como si fuéramos una sociedad immadura, afortunadamente nuestra democracia, es lo suficientemente fuerte, y es capaz de aglutinar mayorías que permitan ir avanzando, y consiguiendo más y mejores cotas de autogobierno, dentro de los cauces Constitucionales, que los ciudadanos Españoles y por tanto los Catalanes, supimos crear, no sin renuncias y con mucho esfuerzo.